Sanctuary Space (2007)
Sanctuary Space (2007)
Sanctuary Space (2007)
Sanctuary Space (2007)
Sanctuary Space (2007)

SANCTUARY SPACE

SEOUL, KOREA

Located within an existing basement space in a quiet residential neighborhood, this small sanctuary space was designed as an addition to an existing chapel that required additional space for worship. Without the benefit of employing natural light, the basement space was redeemed and envisioned as place where “the holy spirit can be found even in the darkest of corners”.

The symbolic cross form was folded into the existing container to create geometric spatial proportions based on the Golden Ratio. Tranquility emerges with contrasts between existing weathered materials and the new wood surfaces. High ceilings provide a sense of openness of space and the holy experience. Suspended lighting fixtures with hand-blown glass create a soft and poetic ambient light. Candlelight apertures provide additional illumination and moments where votive remembrances can be made by the faithful.

CLIENT

SAEMOONAN CHURCH

YEAR

2008

TYPE

INSTITUTIONAL

AREA

-

STATUS

UNBUILT

CREDITS

TAEK SOO KIM (VER-TEX)